Minnesota vakantie

intro - dag 1 - dag 2 - dag 3 - dag 4 - dag 5 - dag 6 - dag 7 - dag 8 - dag 9 - dag 10 - dag 11 - dag 12 - dag 13 - dag 14 - slot

→ Je bent nu in dag 9: maandag, 2012-07-23

Het lek blijkt niet ernstig, er lekt alleen iets net na het parkeren en daarna stopt het, en olie lijkt het ook niet te zijn. Alle vloeistofniveaus zijn in orde en we besluiten ons er niet al te druk meer over te maken.

We gaan naar de camping in Gooseberry Falls State Park met het idee er minstens twee nachten te blijven. Het valt ons niet tegen! Er is dicht in de buurt WiFi, je kunt er dus zwemmen bij o.a. de Gooseberry Falls, er is een shelter (een gebouw) waar je kunt lezen en apparatuur kunt opladen, er zijn prima douches, enzovoorts.

's Avonds is er een rondleiding door een deel van de State Park, waarin verteld wordt welke mannen de camping en alle gebouwen hebben aangelegd. Tussen 1933 en 1942 werkten 3.5 miljoen jongemannen als het "Civilan Conservation Corps (CCC)" die o.a. bossen, natuurparken, gebouwen en wegen aanlegden en onderhielden. Het werk van deze jongens, de "CCC Boys", is tegenwoordig nog overal terug te vinden en er wordt veel gebruik van gemaakt.

Ook ontmoeten we tijdens de rondleiding ene Tom, die foto's maakt en daar virtuele rondleidingen voor websites van maakt, waarbij je 360 graden rondom een punt kunt kijken. Hij was vroeger ooit naar Nederland gekomen om een auto te kopen en is daarmee naar de Sahara gereden. We hebben een hele tijd met hem gepraat.

Vorige Volgende