Minnesota vakantie

intro - dag 1 - dag 2 - dag 3 - dag 4 - dag 5 - dag 6 - dag 7 - dag 8 - dag 9 - dag 10 - dag 11 - dag 12 - dag 13 - dag 14 - slot

→ Je bent nu in dag 7: zaterdag, 2012-07-21

O, wat bleef het maar warm! Veel te warm om met een rugzak te lopen. Maar toch wilden we wel een stukje van de Superior Hiking Trail lopen, ons oorspronkelijke plan. We kozen voor een stuk van ca. tien kilometer, van Split Rock (gespleten rots) naar Gooseberry Falls (ganzenbessen watervallen). Dus we lieten onze auto met al onze spullen achter in Gooseberry Falls State Park, en namen een Shuttle bus naar Split Rock. De chauffeur was aardig, en wachtte zelfs op twee Spanjaarden, die alles nog niet zo goed hadden voorbereid en waar we dus op moesten wachten. Ze waren gelukkig wel heel aardig. Ze wilden drie dagen wandelen en hadden grote rugzakken bij zich...

De wandeling was prachtig en leidde ons telkens weer langs andere vegetatie. Onderweg kwamen we bijna niemand tegen; maar toen we een ander groepje ontmoetten, waarschuwden ze ons voor een zwarte beer verderop. Evert wilde graag de beer vinden voor een foto, al was hij bang dat de kans op een ontmoeting piepklein zou zijn. Mireille bleef nu liever achteraan lopen ;-)

Ja, het was warm! Zelfs tien kilometer is dan ver, zeker als er veel hoogteverschillen zijn, maar de tocht was prachtig. Eenmaal bij Gooseberry Falls ontdekten we daar ook weer een aantal watervallen. We volgden het voorbeeld van een aantal anderen en zijn gaan zwemmen en afkoelen in de waterval.

Na al deze sportiviteit werd het hoog tijd voor wat decadentie. Eerst gingen we naar de Burger King in Duluth, maar die had geen WiFi (draadloos internet), dus gingen we door naar de McDonalds ertegenover. Daarna 's avonds naar de bios, om Batman: The Dark Knight Rises (vleermuisman: de duistere ridder rijst op) te zien. De zaal zat bomvol! Het scherm hield het midden tussen een IMAX scherm en een normaal scherm, ze noemden het een Ultrascreen. De Amerikanen hadden enorme bakken popcorn en enorme bekers Pepsi en onderhandelden en schreeuwden om maar iedereen op een plaats te krijgen. We voelden ons alsof we zelf in een film beland waren! Tijdens de film was het heel stil; de film was geweldig.

Vorige Volgende