Minnesota vakantie

intro - dag 1 - dag 2 - dag 3 - dag 4 - dag 5 - dag 6 - dag 7 - dag 8 - dag 9 - dag 10 - dag 11 - dag 12 - dag 13 - dag 14 - slot

→ Je bent nu in dag 3: dinsdag, 2012-07-17

Vanwege de zeer slechte omstandigheden die nacht staan we om 5 uur op zonder geslapen te hebben en rijden verder naar het noorden, naar Duluth. Daar blijven we een tijdje op een Rest Area langs de kant van de weg staan waar een hert langs de auto loopt. Later rijden we verder door via de North Shore Scenic Drive naar het eerstvolgende dorpje: Two Harbours.

In Two Harbours vonden de winkel The Canoeist, waar we eindelijk zgn. "white gas" konden kopen voor onze brander. Dat "gas" is een afkorting voor "gasoline" en is eigenlijk "witte olie", aangezien het vloeibaar is. Ook verkochten ze in die winkel kano- en kampeerspullen zoals branders, waterfilters, en goedkope en effectieve anti-mugmiddelen. Zelfs 100% DEET was er te koop, in Nederland krijg je meestal niet meer dan 40%. Zo'n kanowinkel willen we in Nederland ook wel!

De toeristische route naar het volgende dorpje (Beaver Bay) eindigde in een onverharde weg, en in verband met onze huurauto zijn we maar weer terug naar Two Harbours gereden, om vervolgens de hoofdweg richting Beaver Bay en verder naar het noorden te nemen.

Verder in het noorden kwamen we in Tofte, waar volgens de eigenaar van The Canoeist goede kanoverhuurders zaten. We zien er maar eentje, genaamd "Sawtooth Outfitters", en daar reserveren we twee kajaks voor de volgende dag om op de Boundary Waters te varen, met een overnachting in de wildernis.

Die avond hebben we een heel klein stukje van de Superior Hiking Trail gelopen bij de Cascade River, met de Cascade Falls, meerdere watervallen. Later op de avond, in het pikkedonker, hebben we iets verderop een camping gevonden.

Vorige Volgende