Minnesota vakantie

intro - dag 1 - dag 2 - dag 3 - dag 4 - dag 5 - dag 6 - dag 7 - dag 8 - dag 9 - dag 10 - dag 11 - dag 12 - dag 13 - dag 14 - slot

→ Je bent nu in dag 4: woensdag, 2012-07-18

We gaan de kano's ophalen! De kano's worden slim en handig op onze huurauto bevestigd. Daarna gaan we rijden, met twee zeekano's op ons dak. Al snel komen we op een stoffige onverharde weg. Na toch wat langer rijden dan verwacht komen we aan bij het zgn. "entry point" (toegangspunt) van Brule Lake, het meer waar wij twee dagen op zullen vertoeven. Het is inmiddels alweer flink warm! We pakken alles uit en lunchen ook wat. Een jong grondeekhoorntje loopt over de voet van Evert en klimt bijna zijn been op terwijl hij half in, half buiten de auto zit.

Dankzij onze kano-ervaring zijn de kano's snel ingeladen met onze spullen en liggen we al snel op het water. Het is erg diep en zwart water, bijna dreigend, deze wildernis, maar ook heel schoon, mooi, oorspronkelijk, stil, heel stil, slechts af en toe hoor je een vogelgeluid. Het is moeilijk het juiste gevoel in woorden te vangen.

We varen naar het oosten, waar we de "road 49" vinden, een smal voetspoor naar een ander meer. Daar stappen we even uit, om de benen te strekken.

Nu een campsite zoeken waar we kunnen slapen! Het kamperen is slechts op een beperkt aantal plaatsen toegestaan. Ook mogen slechts een beperkt aantal mensen tegelijk aanwezig zijn in elk deel van de Boundary Waters Canoe Area Wilderness (BWCAW), dus voor elk meer heb je een zgn. "permit" nodig, die we in Tofte bij de kanoverhuur gekocht hadden.

We vonden een mooie campsite, die ons ook aangeraden was door de kanoverhuurder en ontdekten een pad naar een tweede campsite op een ander deel van het eilandje. Die campsite was eigenlijk nog mooier, dus zijn we daarheen verhuisd.

Dankzij ons waterfilter konden we onze watervoorraad aanvullen. We hadden door alle hitte en alle beweging al heel wat gedronken, en ook voor het koken en voor de afwas hadden we water nodig. Groot voordeel van het filteren van dit water was dat dit water uit de ongerepte natuur ontzettend schoon was en zelfs heel wat beter smaakte dan het water uit de waterleiding van een camping!

Op die campsite was het fijn zwemmen, en dat was dan meteen ook onze wasbeurt. We hebben vuur gemaakt, wat niet zo goed ging omdat het hout nat was. Het vergezicht over de wildernis, het water en de verre heuveltoppen was indrukwekkend, evenals de zonsondergang. De hele dag leef je in totale stilte, alleen het ruisen van de bomen, het klotsen van het water en af en toe de roep van een dier.

Vorige Volgende