Minnesota vakantie

intro - dag 1 - dag 2 - dag 3 - dag 4 - dag 5 - dag 6 - dag 7 - dag 8 - dag 9 - dag 10 - dag 11 - dag 12 - dag 13 - dag 14 - slot

→ Je bent nu in dag 6: vrijdag, 2012-07-20

's Ochtends loopt de campingbaas een rondje over de camping, en we vertellen dat we op zoek zijn naar de Duivelsketel, de "Devil's Kettle". Ze vertelt dat deze vlakbij de camping ligt. Gelukkig dat we het gevraagd hebben, want we dachten dat we er nog wel 20 km vanaf waren! Bij de Devil's Kettle splitst een waterstroom zich in tweeën: de ene stroom valt onmiddelijk als waterval naar beneden, terwijl de andere stroom in een diepe lavatombe verdwijnt (de ketel van de Duivel), in een draaikolk richting een onderaardse rivier wellicht, maar volgens de legende verdwijnt het water daar in het niets. Vandaar de onheilspellende naam. Het beeld was indrukwekkend.

De middag zou ons verder noordelijk naar Grand Marais en uiteindelijk naar de grens met Canada brengen. In het Indiaanse gebied vlak onder de grens hebben we bij een Indiaan een paar mooie 3M handschoenen gekocht voor een lage prijs. Alle spullen die de Indianen zelf geschoten of gemaakt hadden waren wel wat prijziger. De Indiaan was een hele grote, dikke, vriendelijke kerel die ook jachtpartijen op zwarte beren organiseerde. Evert kocht een medicijnbuideltje voor Mireille.

Weer op de terugweg naar het zuiden zijn we in Tettegouche State Park naar de High Falls gelopen na een tip van twee jonge mensen die we bij de Devil's Kettle tegenkwamen. Deze watervallen waren inderdaad best hoog! Onze tipgevers waren zelf naar het midden van de waterval geklauterd, op het punt waar het water meters de diepte in stort. Nu konden wij dat natuurlijk ook niet laten, dus zijn we hun voorbeeld van een paar dagen eerder gevolgd. Het was best spannend, maar ook een briljante ervaring.

Net op tijd zijn we bij de auto terug om in de verte een gigantisch onweer te zien dat langzaam onze kant op lijkt te komen. We besluiten verder terug naar het zuiden te rijden en uiteindelijk komen we weer terug bij Two Harbours. Bij de McDonald's hebben we verder naar het grote onweer in de verte gekeken. Op een zgn. Rest Area tussen Two Harbours en Duluth hebben we die nacht in de auto geslapen.

Vorige Volgende