Minnesota vakantie

intro - dag 1 - dag 2 - dag 3 - dag 4 - dag 5 - dag 6 - dag 7 - dag 8 - dag 9 - dag 10 - dag 11 - dag 12 - dag 13 - dag 14 - slot

→ Je bent nu in dag 12: donderdag, 2012-07-26

Donderdag is de dag om definitief Lake Superior en de North Shore vaarwel te zeggen. Dus tijd om op te ruimen en in te pakken, want we moeten het noorden van Minnesota gaan verlaten en weer terug richting Minneapolis. Dan zijn we alvast in de buurt als we zaterdag de auto moeten inleveren en het vliegtuig moeten pakken. De laatste twee nachten willen we op een camping niet al te ver van Minneapolis doorbrengen.

We zijn vroeg wakker, ontbijten wat, maken de auto schoon, pakken in en rijden naar Minneapolis. Een flinke rit. In Minneapolis ontdekken we de skywalks en tot onze verbazing kun je van gebouw naar gebouw lopen -- het is allemaal een soort overdekt en onderling verbonden winkel- en kantoorcentrum, en behoorlijk groot omdat het merendeel van het centrum eraan meedoet.

We lopen door naar een parkje om wat uit te rusten. Op het basketbalveld zijn vrijwel alleen negers te vinden; basketbal is in de VS een "zwarte" sport. In de rest van de stad (en in heel Minnesota) zie je verder toch vooral blanken.

In het park is ook een mooie fontein. Een Amerikaans stel stelt voor om foto's van elkaar te maken.

Terug naar de auto! We komen langs een conferentiecentrum waar het niet zwart, maar wel rood staat van de mensen. Tijdens het voorbijlopen zegt iemand tegen iemand anders dat het meisje dat nu voorbijloopt echt een heel goed figuur heeft. Een mooi compliment voor Mireille!

Ondertussen is Evert toch wel heel nieuwsgierig geworden naar alle mensen in rode T-shirts die rond het conferentiecentrum en eigenlijk door de hele stad zwerven. Hij spreekt een vrouw in het rood aan, en al snel hebben we met ons drieën een geanimeerd gesprek. We moeten ongeveer dezelfde richting uit. Het blijkt een grote bijeenkomst te zijn van alle medewerkers van de Amerikaanse posterijen, een soort vakbondsbijeenkomst. De dame in kwestie komt uit Texas.

Van Minneapolis rijden we in ca. een uur naar de "paardencamping" bij Lake Ann waar het heel goedkoop kamperen blijkt, waar de parkeerplekken zeer ruim zijn en waar ook nog heel veel plaats is. Er is geen stromend water of toiletgebouw, maar dat hebben we ook niet echt nodig.

Vorige Volgende