Op de motor naar Denemarken

dag 1 - dag 2 - dag 3 - dag 4 - dag 5 - dag 6 - dag 7 - dag 8 - dag 9 - dag 10 - dag 11 - dag 12

→ Je bent nu in dag 1: zaterdag, 2009-08-15

Het inpakken was de eerste uitdaging. Hoe neem je voor twee personen een tent, slaapzakken, kleding, kookspullen, enzovoorts mee op één enkele motor? Nu past er nog aardig wat in een magnetische tanktas en ook op het achterste rekje past nog wel een reistas. Verder moesten we het doen met de zijtassen – ieder had één zijtas ter beschikking. Als je kleine zomerslaapzakken meeneemt, en niet teveel kleding, dan past het allemaal precies en kan er toch nog aardig veel mee.

Toen Mireille alle tassen zag, maakte ze zich al zorgen of dat allemaal wel zou passen. En toch lukt dat – het is een kwestie van goed bevestigen met de elastische spinnen. Ons eerste stuk zou van Leiden naar Elspeet voeren, naar de ouders van Evert. Zo’n eerste rit is heel geschikt om te testen of alles goed gaat, en aan het eindpunt heb je dan meteen een vertrouwd rustmoment. De eerste 150 kilometer ging vlot, maar was toch ook wel behoorlijk wennen. Dat voel je als je stijf van de motor stapt, helemaal daas in je hoofd. We hebben tussendoor korte pauzes genomen in Utrecht en iets voor Harderwijk. Verder hebben we lekker doorgereden.

Eenmaal in Elspeet waren de honden helemaal enthousiast. Iwan, die boef, ging zelfs plassen tegen de motor, wat hem op een schop van Evert kwam te staan. Daarna kregen ze beiden wel koekjes, het zijn tenslotte stoere maar ook lieve honden.

Christien, de moeder van Evert, heeft later nog een foto gemaakt van ons op de motor.

Evert en Mireille met de motor, foto 3 (© Christien)

Volgende